“Нафтогаз“ знизив тариф на газ для виробників тепла

Автор: Марченко Любов

Лютневий тариф на газ для виробників тепла став нижче у порівнянні з січневим. Компанія "Нафтогаз", яка продає газ підприємствам теплокомуненерго, знизила ціну в лютому порівняно до січневої на 7%. Про це повідомив сам постачальник тепла.

“Нафтогаз“ знизив тариф на газ для виробників тепла - today.ua

Таким чином, у лютому тариф на газ для виробників тепла дорівнюватиме 6 841 гривні за тисячу кубометрів (це ціна без урахування ПДВ і витрат на транспортування цього газу по трубопроводах до самого підприємства).

У компанії "Нафтогаз" відзначили, що таке зниження тарифу на газ продиктовано зниженням цін на європейському ринку. Як тільки минув пік зимових холодів, так і стала знижуватися ціна на газ.

При цьому в "Нафтогазі" уточнили, що ця зміна тарифу на газ цілком вписується в рамки постанови Кабміну, яка зобов'язує компанію постачати блакитне паливо для виробників тепла за спеціальними зобов'язаннями, тобто, не перевищуючи встановленої верхньої ціни. Природно, знижувати тариф можна, що "Нафтогаз" і зробив.

Популярні зараз

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

“Нафтогаз“ знизив тариф на газ для виробників тепла Варто нагадати, що "Нафтогаз" підписав Меморандум з Кабміном, представниками місцевої влади і НКРЕКУ, в якому записані умови поставок газу підприємствам теплокомунальної енергетики.

Згідно з цим Меморандумом, підприємства теплокомуненерго не підвищуватимуть споживачам ціну за тепло і гарячу воду до кінця опалювального сезону. При цьому фіксовану ціну на газ, як для побутових споживачів, тепловикам не дали; вони змушені розраховуватися з "Нафтогазом" за вищими цінами. Зрозуміло, що при таких умовах, підприємства теплокомуненерго змушені платити "Нафтогазу" за більш високим тарифом, ніж вони закладають в платіжки для споживачів. Тому відповідно до умов Меморандуму, "Нафтогаз" надає їм відстрочку платежу на суму цієї різниці в тарифах до осені.