Стало відомо, кому дістанеться вакцина Pfizer, що прибула в Україну

Автор: Марченко Любов

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, кому робитимуть щеплення з першої парії вакцини Pfizer, яка прибула в Україну. Ляшко повідомив, що частина вакцини піде в обласні центри.

Стало відомо, кому дістанеться вакцина Pfizer, що прибула в Україну - today.ua

Вакцина Pfizer надійшла в Україну в рамках благодійної всесвітньої ініціативи COVAX. До нас в країну завезли 117 тисяч доз цього препарату. 29,5 тисячі доз вакцини Pfizer будуть відправлені в обласні центри, пояснив Ляшко.

Там, зокрема, повинні робити щеплення людям похилого віку. Це, в першу чергу, торкнеться мешканців будинків-інтернатів, вакцинація яких була давно запланована.

При цьому Ляшко підкреслив, що вакцинувати відразу 117 тисяч українців цим препаратом не будуть. Цю вакцину будуть використовувати дворазово, для повного циклу щеплення. Тому зараз використають лише половину вакцини Pfizer, що надійшла в Україну. А потім, через кілька тижнів, цим же людям зроблять друге щеплення. Стало відомо, кому дістанеться вакцина Pfizer, що прибула в Україну Загалом, цієї партії вакцини повинно вистачити на 58,5 тисячі людей. Кому дістанеться ще половина партії вакцини, невідомо.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

Тіна Кароль показала наймодніший тренч весни 2024 року

Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні

При цьому про вакцину Pfizer відомо, що вона нібито на сьогодні найкраще зарекомендувала себе серед усіх інших препаратів, поспішно розроблених людством від коронавірусу. Хоча є повідомлення, що і після неї в деяких пацієнтів стався параліч лицьового нерва. Однак офіційно ці відомості поки не узагальнені.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

При цьому вакцина Pfizer вимагає особливих умов зберігання. Її потрібно зберігати при температурі близько -80 градусів. Далеко не в усіх містах є такі холодильні установки. Очевидно через це в регіони не відправляти відразу другу дозу вакцини, а будуть зберігати її централізовано.

Нагадаємо, нещодавно в Україні також почали вакцинацію китайської вакциною CoronaVac. У неї немає такої "побочки", як в індійської CoviShield.