Степанов першим із українських чиновників пройшов вакцинацію від коронавірусу індійським препаратом

Автор: Марченко Любов

Першому українському чиновнику зроблена вакцинація від коронавірусу індійським препаратом. Ним став голова МОЗ Максим Степанов. У присутності журналістів йому зробили укол вакциною Covishield. Відео вакцинації було опубліковано на сторінці МОЗ у Facebook.

Степанов першим із українських чиновників пройшов вакцинацію від коронавірусу індійським препаратом - today.ua

Спочатку, як годиться, чиновнику виміряли тиск і поцікавилися його самопочуттям. А потім Максим Степанов мужньо закотив рукав светра і прийняв ін'єкцію.

"Це точно захист, це точно тебе захистить. І коли ти обираєш, вакцинуватися чи ні, відразу подумай - якщо ти не вакцинувався, то ти граєш в гру ... Якщо ти, не дай бог, захворієш, яким буде перебіг хвороби. А якщо вакцинувався , то або не захворієш взагалі або в легкій формі перенесеш ", - звернувся міністр до присутніх журналістів.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Багато українських медики, які підлягають першочерговому вакцинації, навідріз відмовляються проходити вакцинацію від коронавірусу індійським препаратом. А між іншим, в Україну надійшло з Індії 500 тисяч доз цієї вакцини.

Глава МОЗ особисто літав за нею та особисто привіз її в Україну. Владі потрібно було терміново починати вакцинацію, яка повинна була за графіком стартувати ще на початку лютого. Але, як з'ясувалося, з вакциною Covishield далеко не все йде блискуче. Процес випробувань препарату не завершений, а у людей, прищеплених нею, вже траплялися побічні ефекти - аж до летального результату.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

І хоча влада переконувала українців, що вакцина ця абсолютно безпечна, медики, з числа першочерговиків, відмовилися нею робити цю процедуру. І в цілому по країні процес ішов дуже мляво. А в Мережі навіть з'явилися меми з приводу безпеки індійської вакцини. Степанов першим із українських чиновників пройшов вакцинацію від коронавірусу індійським препаратом Тепер, коли вакцинацію від коронавірусу індійським препаратом пройшов глава МОЗ, процес має пожвавитися. Можливо, приклад київського колеги надихне і місцевих чиновників на те, щоби попозувати перед камерою у момент щеплення.

До речі, лікар з Чернівців висловила таку ідею, що разом із медиками могли б вакцинувати і чиновників, тим більше що препарату для щеплень вистачає. Медики навіть змушені утилізувати вакцину, що залишилася в розкритій тарі, через те, що її нікому колоти.