Today.ua

Степанов першим із українських чиновників пройшов вакцинацію від коронавірусу індійським препаратом

Першому українському чиновнику зроблена вакцинація від коронавірусу індійським препаратом. Ним став голова МОЗ Максим Степанов. У присутності журналістів йому зробили укол вакциною Covishield. Відео вакцинації було опубліковано на сторінці МОЗ у Facebook.

Спочатку, як годиться, чиновнику виміряли тиск і поцікавилися його самопочуттям. А потім Максим Степанов мужньо закотив рукав светра і прийняв ін'єкцію.

"Це точно захист, це точно тебе захистить. І коли ти обираєш, вакцинуватися чи ні, відразу подумай - якщо ти не вакцинувався, то ти граєш в гру ... Якщо ти, не дай бог, захворієш, яким буде перебіг хвороби. А якщо вакцинувався , то або не захворієш взагалі або в легкій формі перенесеш ", - звернувся міністр до присутніх журналістів.

Багато українських медики, які підлягають першочерговому вакцинації, навідріз відмовляються проходити вакцинацію від коронавірусу індійським препаратом. А між іншим, в Україну надійшло з Індії 500 тисяч доз цієї вакцини.

Глава МОЗ особисто літав за нею та особисто привіз її в Україну. Владі потрібно було терміново починати вакцинацію, яка повинна була за графіком стартувати ще на початку лютого. Але, як з'ясувалося, з вакциною Covishield далеко не все йде блискуче. Процес випробувань препарату не завершений, а у людей, прищеплених нею, вже траплялися побічні ефекти - аж до летального результату.

І хоча влада переконувала українців, що вакцина ця абсолютно безпечна, медики, з числа першочерговиків, відмовилися нею робити цю процедуру. І в цілому по країні процес ішов дуже мляво. А в Мережі навіть з'явилися меми з приводу безпеки індійської вакцини. Тепер, коли вакцинацію від коронавірусу індійським препаратом пройшов глава МОЗ, процес має пожвавитися. Можливо, приклад київського колеги надихне і місцевих чиновників на те, щоби попозувати перед камерою у момент щеплення.

До речі, лікар з Чернівців висловила таку ідею, що разом із медиками могли б вакцинувати і чиновників, тим більше що препарату для щеплень вистачає. Медики навіть змушені утилізувати вакцину, що залишилася в розкритій тарі, через те, що її нікому колоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ