Понад півтора мільйона українців підозрюють у незаконному отриманні субсидій: гроші доведеться повернути

Автор: Марченко Любов

Мінфін підозрює українців у масових незаконних отримання соцвиплат. Якщо факти підтвердяться, то всі незаконно отримані субсидії та інші соцвиплати доведеться повернути. Про це розповів глава Мінфіну Сергій Марченко.

Понад півтора мільйона українців підозрюють у незаконному отриманні субсидій: гроші доведеться повернути - today.ua
Фото:SumyNews

Зараз відбувається верифікація виплат, і вже виявили багато випадків невідповідності інформації, наявної про одержувачів субсидій, пенсій та інших соцвиплат, у різних базах даних. За 2020 рік Мінфін провів верифікацію по виплатах на загальну суму 455 мільярдів гривень. При цьому по 1,6 мільярда виплачених грошей у чиновників виникли сумніви.

Загалом, під підозру потрапили близько 2,5 мільйона випадків отримання різних соцвиплат. За всіма ними дали доручення місцевим органам влади провести перевірку.

"За результатами цих перевірок повинні бути прийняті справедливі і обґрунтовані рішення щодо подальших виплат реципієнтам", - говорить Марченко.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Понад півтора мільйона українців підозрюють у незаконному отриманні субсидій: гроші доведеться повернути За словами глави Мінфіну, 70% цих випадків стосуються виплати субсидій: органам соцзахисту доведеться перевірити понад 1,7 мільйона субсідіантов. Під підозру також потрапили 506 тисяч пільговиків, 170 тисяч одержувачів соцдопомоги, 4,8 тисячі громадян, які отримали страхові виплати, 4,4 тисячі - людей, що отримали допомогу по безробіттю. Більш пильно держава також придивиться і до 46 тисяч одержувачів пенсій.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Допускаю, що в деяких випадках після додаткових перевірок органи, які нараховували виплати, можуть звертатися до суду про повернення коштів до бюджету", - попередив глава Мінфіну.

Нагадаємо, в Україні скоротили лютневі субсидії в порівнянні з січневими. Це пов'язано з тим, що в лютому плата за комуналку скоротилася в порівнянні з січневої.