Український концерн “Антонов“ може непогано заробити на “пробці“ в Суецькому каналі

Автор: Марченко Любов

Український авіаконцерн "Антонов" може заробити непогані гроші на "пробці" в Суецькому каналі. Концерн запропонував світовим компаніям свої послуги з перевезення вантажів вітчизняними транспортними літаками.

Український концерн “Антонов“ може непогано заробити на “пробці“ в Суецькому каналі - today.ua

Відповідне оголошення з'явилося на сторінці авіаконцерну "Антонов" у Twitter.

"Наші літаки можуть перевести до 150 т вантажу. Доставимо ваші вантажі повітрям у будь-яку точку світу", - йдеться у повідомленні.

Український концерн “Антонов“ може непогано заробити на “пробці“ в Суецькому каналі Правда, наші співвітчизники могли би запропонувати свої послуги трохи раніше. Адже в проблема в Суецькому каналу виникла ще 23 березня. Саме тоді в каналі сів на мілину гігантський контейнеровоз Ever Given. З тих пір рух суден каналом паралізовано. Причиною аварії з контейнеровозом називають сильний вітер, який загнав судно на мілину.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

У підсумку, в Суецькому каналі утворилася "пробка" з понад сотні суден. Фахівці підрахували, що кожну годину блокування каналу обходиться світовій економіці в 400 мільйонів доларів на годину. При цьому щодня каналом провозять вантажі загальною вартістю майже 10 мільярдів доларів: 5,1 млрд - в напрямку на захід і 4,5 млрд - на схід.

І ось це все застопорилося і вже четвертий день не може рушити з місця. Вчорашні спроби зняти контейнеровоз з мілини зазнали фіаско. Сьогодні, кажуть, його трохи змогли зрушити з місця після того, як з-під носової частини судна було вилучено близько 20 тисяч тонн грунту. Однак до повного розблокування каналу ще далеко. Нащадки фараонів (Суецький канал знаходиться в Єгипті), очевидно, не володіють тими технологіями, якими володіли їхні предки, які побудували гігантські піраміди.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Тому послуги українського авіаконцерну "Антонов" в ці дні були б дуже до речі. Адже на службі в концерну є найбільший в світі транспортний літак "Мрія", вантажопідйомність якого становить 250 тонн. Український концерн “Антонов“ може непогано заробити на “пробці“ в Суецькому каналі Загалом, якщо "пробка" в каналі "не розсмокчеться" ще кілька діб, то "Антонов", ймовірно, зможе заробити.

Нагадаємо, тим часом новий український лоукостер Bees Airline отримав дозвіл від Державіаслужби на 13 регулярних рейсів і 16 чартерних.