Українцям дозволили ще два роки користуватися газом без лічильників

Автор: Марченко Любов

Лічильники газу можна не встановлювати ще майже два роки. Українцям перенесли дату, до якої можна користуватися природним газом без лічильників, до 1 січня 2023 року.

Українцям дозволили ще два роки користуватися газом без лічильників - today.ua

Верховна Рада сьогодні, 5 березня, проголосувала законопроект №4248-1, за яким користуватися природним газом без приладу обліку можна ще до початку 2023 року. Цей закон фактично скасовує дію попереднього закону, за яким термін користування газом без лічильників закінчився ще 1 січня нинішнього року.

Йдеться про споживачів, які використовують природний газ тільки в плитах для приготування їжі. Відповідно до закону, який все ще залишається чинним, лічильники в будинках побутових споживачів мають бути встановлені за рахунок компаній, які займаються розподілом газу в регіонах.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Українцям дозволили ще два роки користуватися газом без лічильників Однак на сьогодні все ще залишається близько 2,1 мільйона домогосподарств, в яких проживають близько 5,5 мільйона людей, не оснащених приладами обліку газу. Очевидно, процес загальмувався через фінансову неспроможність багатьох газових компаній, а також через епідемію коронавіруса, під час якої комунальники не ходили по квартирах своїх абонентів.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: роз'яснення адвоката

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що повернення до низьких тарифів на газ не буде. Україна позиціонує себе як країна з ринковою економікою. І тому тарифи на газ у неї будуть ринковими. Однак при цьому влада буде шукати способи, щоби послабити українцям ціновий удар від ринкових тарифів.