Українцям, що встановили в будинку бойлери, продовжують приходити рахунки за гарячу воду: що робити

Автор: Марченко Любов

Деякі кияни (і не лише вони) скаржаться, що вони встановили у себе вдома електричний бойлер, а рахунки за гарячу воду від "Київводоканалу" або "Київтеплоенерго" продовжують надходити. У "Київводоканалі" порадили, що потрібно робити, щоб не платити двічі.

Українцям, що встановили в будинку бойлери, продовжують приходити рахунки за гарячу воду: що робити - today.ua

Взагалі, постачання гарячої води здійснює підприємство "Київтеплоенерго". А "Київводоканал" займається лише відведенням вже використаної гарячої води. Однак у випадку з бойлером уся ця вода обліковується як холодна, адже вона проходить лише через один, холодний, лічильник.

"Звичайно, ви не повинні платити за послугу, якої не користуєтеся, але в Київводоканалі немає відомостей про те, що ви відмовилися від централізованого гарячого водопостачання. Якщо ви припинили передавати нам показники лічильника гарячої води, ми змушені нараховувати вам платіж за гаряче водовідведення за середніми показниками ", - пояснили в компанії.

У споживача є два способи уникнути оплати подвійного рахунку за гарячу воду:

  • продовжити регулярно подавати показання лічильника гарячої води;
  • подбати про опломбування запірної арматури гарячого водопостачання.

Українцям, що встановили в будинку бойлери, продовжують приходити рахунки за гарячу воду: що робити У першому випадку будуть просто подаватися щомісяця одні й ті ж показання лічильника гарячої води (подавати їх потрібно вчасно), і тоді постачальникам послуги буде ясно, що гаряча вода в квартиру не надходить, а лише холодна.

Популярні зараз

В Україні громадян позбавлятимуть права на житло за спрощеною процедурою

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Українських біженців у Німеччині закликали виїхати до Польщі: в країні виник гострий дефіцит місць

Китай може захопити Місяць та оголосити його своєю територією, - NASA

Однак при цьому слід пам'ятати, що в цьому випадку потрібно дотримуватися всіх термінів повірки лічильника. Якщо ви цей термін пропустите, вам тут же знову почнуть нараховувати рахунки за гарячу воду за середніми показниками.

Якщо ж споживач хоче позбутися від щомісячних звітів по гарячій воді, то краще замовити в "Київтеплоенерго" опломбування запірної арматури гарячого водопостачання. І тоді цю копію акта про опломбування потрібно надати у "Київводоканал", щоби раз і назавжди позбутися від головного болю у вигляді рахунків за гарячу воду.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Якщо ж ви вчасно не передавали показники і не опломбували вентиль, і у вас встиг утворитися борг за відведення гарячої води, звертайтеся до нас для проведення перерахунку", - додали в організації.

При цьому потрібно заручитися такими документами:

  • актом установки бойлера, складеним виконавцем послуги з постачання гарячої води, із зазначенням показань лічильника гарячої води;
  • копією повідомлення на оплату із зазначенням показань лічильника гарячої води, за які проведено оплату.

Нагадаємо, тарифи на тепло і гарячу воду поки, до закінчення опалювального сезону, залишаться в Україні незмінними. Після закінчення опалювального сезону, очевидно, вони будуть рости відповідно до ринкової ціни на газ.