Today.ua

Українцям пропонують добровільно показати незадекларовані активи

Українців хочуть заохотити показати гроші та інші незадекларовані активи, які в них є. Відповідні законопроекти №5153 і 5155, що стосуються податкової амністії, вже зареєстровані президентом Володимиром Зеленським. Таке одноразове декларування буде обкладатися податковим збором. За рахунок цього держава хоче залучити додаткові кошти до бюджету.

Згідно з цими законопроектами, об'єкти декларування - грошові та майнові активи, який є у громадян України або всередині країни, або за її кордоном. Йдеться, звичайно, про активи, що не були задекларовані до 1 січня 2021 року.

Включити ці активи в свою декларацію може будь-який резидент, або нерезидент, який на момент придбання цих доходів був резидентом.

Кому буде заборонено подавати декларацію:

Декларація може бути двох видів:

Активи, які підлягають декларації:

Активи, які не підлягають декларації:

Ставки оподаткування, передбачені законом:

Не підлягають декларуванню:

Таким чином, українці можуть оприлюднити в рідній державі і ті гроші, які у них зберігаються на рахунках в офшорах. Тим більше, що ні від кого не вимагатимуть звіт щодо походження цих грошей. Загалом, усе, що нажито непосильною працею, можна задекларувати і спати спокійно.

Нагадаємо, в.о.міністра енергетики Юрій Вітренко показав у своїй декларації премію в розмірі районного бюджету та величезні рахунки в банках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ