Today.ua

“Нова пошта“ розповіла, як знизити вартість відправлення посилки в півтора рази

Компанія "Нова пошта" розповіла, як можна реально знизити вартість відправлення посилки у півтора рази. При цьому потрібно лише правильно її запакувати - так, щоб поштовому оператору не довелося вдаватися до ручної упаковки вантажу.

Інформація про це з'явилася на офіційному сайті поштового оператора.

"Нова пошта" скасувала плату за ручну обробку поштових відправлень, які вже запаковані клієнтом належним чином. Правда, йдеться не про всі посилки, а лише про ті, які мають обмежені габаритні розміри та обмежену вагу. Один із габаритних розмірів відправлення не повинен перевищуватися 120 см, а два інші мають бути не більше ніж по 70 сантиметрів. При цьому вага відправлення не повинна перевищувати 30 кілограмів.

Якщо ваша посилка вписується в ці параметри, то, упакувавши її належним чином, ви можете заощадити одну третину вартості її пересилання.

"Це означає, що такі посилки будуть прийматися і відправлятися з усіх поштових відділень компанії (відділення, які приймають відправлення до 30 кг) за звичайним тарифом", - пише прес-служба "Нової пошти".

Яку умову потрібно дотримати? Потрібно, щоби хоча б одна з граней упаковки була плоскою. Це необхідно для того, щоб сортувальний термінал "Нової пошти" міг ідентифікувати посилку.

Як можна упакувати посилку:

"Нова пошта" звертає увагу, що посилки, які не будуть упаковані таким чином, її персоналу доведеться пакувати вручну. Природно, це збільшить вартість поштового відправлення. До неї застосують поправочний коефіцієнт 1,5, що збільшить вартість пересилки на третину.

Нагадаємо, з 20 березня компанія "Нова пошта" підвищила тарифи на свої послуги. У поштового оператора зауважили, що довго не наважувалися на цей крок, знаючи матеріальний стан більшості українців, та все ж змушені були хоч трохи підняти ціни за свої послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ