Today.ua

У Мережі показали наслідки обстрілу військової частини в Охтирці

Російські окупанти вчора, 28 лютого, з артилерії та РСЗВ обстріляли в Охтирці військову частину ЗСУ. В результаті є багато загиблих, повідомив у своєму Telegram-каналі голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

За його словами, внаслідок ворожого обстрілу військової частини в Охтирці загинули 70 військовослужбовців ЗСУ. Окрім того, були жертви серед мирних мешканців. Наразі точна кількість загиблих ще не відома. Багато поранених.

На місці продовжують працювати бійці ДСНС та добровольці. Вони дістають тіла загиблих із-під завалів.

Слід зазначити, що російські війська з першого дня вторгнення в Україну намагаються захопити Охтирку, постійно її обстрілюючи. Однак це у них досі не вийшло. Українські захисники відбивають усі атаки.

За даними заступника міністра оборони України Ганни Маляр, Росія з початку вторгнення в Україну вже втратила вбитими і пораненими близько 5 300 російських військовослужбовців. Крім того, військовослужбовці ЗСУ збили 29 літаків та 29 вертольотів окупантів. Також знищено велику кількість танків та бойових броньованих машин окупантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада ЄС розпочала розгляд заявки України на вступ до Євросоюзу за прискореною процедурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ