Today.ua

В Україні є можливість укласти договір страхування від раку: подробиці

В Україні є можливість оформити договір страхування від раку. Але, як з'ясувалося, більшість громадян навіть не знають, що в нашій країні є такий вид страхування. А тим часом, така страховка могла б стати панацеєю від безвиході і відчаю, які нерідко відчувають хворі люди та їхні рідні.

Україна, на жаль, посідає друге місце в Європі за темпами поширення раку. Багато наших співгромадян, опинившись наодинці з грізною хворобою, опускають руки. І зовсім не тому, що не вірять в перспективи лікування, а через те, що в них немає коштів на нього.

Серед опитаних українців, як виявилося, лише 28% знають про те, що в Україні є страхування від раку. Решта 72% ніколи про це не чули. При цьому 8% опитаних вважають, що долю краще не спокушати, і що така страховка може спровокувати розвиток цієї хвороби. Тим не менш, реальність така: вірить хтось або не вірить, що страховка може стати рушійною силою хвороби, проте кожен четвертий чоловік в Україні і кожна шоста жінка ризикують дістати онкозахворювання. Щодня в нашій країні вперше виявляють рак у 400-500 нових пацієнтів. Більшість цих людей можна було б врятувати, якби вчасно і в повному обсязі розпочати лікування. Тому страхування від раку для багатьох - буквально питання життя і смерті.

Однак страхової медицини у нас в країні ще немає. Втім, якщо навіть і була би, то онкозахворювання не входять до стандартного базового пакету, який покривається медичною страховкою. Тому вони вимагають окремого страхування від раку. Про це не знає 63% українців.

72% наших співгромадян, як уже було зазначено, взагалі не знають про існування такої можливості. 64% опитаних вважають, що можливість оформити страховку від раку вкрай важлива.

Нагадаємо, вчені назвали рослину, здатну ефективно протистояти раку. Нею виявився бергамот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ