В Україні продовжать карантин до кінця року і можуть зупинити транспорт, - Степанов

Автор: Марченко Любов

Карантин в Україні триватиме, як мінімум, до кінця 2021 року. При цьому є висока ймовірність запровадження загального локдауна із повною зупинкою громадського транспорту. Такі невтішні перспективи для українців намалював міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телепрограми "Свобода слова Савіка Шустера".

В Україні продовжать карантин до кінця року і можуть зупинити транспорт, - Степанов - today.ua

При цьому Степанов зізнався, що вже зараз в уряді обговорюють питання запровадження нового загального локдауна. Але поки остаточного рішення щодо цього немає. Все буде залежати від розвитку ситуації у найближчі дні.

"Ми повинні балансувати між епідеміологією і життям країни, бізнесом ... Ми поки дивимося на ситуацію", - говорить глава МОЗ.

При цьому він підкреслив, що все залежатиме від того, наскільки ефективно буде справлятися з ситуацією медична система. Здатність вітчизняної медицини протистояти епідемії - саме це буде вирішальним фактором. В Україні продовжать карантин до кінця року і можуть зупинити транспорт, - Степанов Все, що можуть сьогодні зробити інші громадяни, щоб запобігти новому колапсу економіки - неухильно дотримуватися всіх карантинних обмежень. Це не складно, однак це реально може допомогти не заразитися самому і не заразити інших, а в багатьох випадках і зберегти чиєсь життя.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

За прогнозами, Україна лише підбирається до піку епідемії. Вже десь через 2-3 тижні прогнозують на добу близько 25 тисяч підтверджених випадків зараження. Реальна кількість хворих, звичайно, набагато вища. Адже у багатьох захворювання підтверджується лише при аналізі крові на антитіла. А багато хто просто не звертається до медиків, якщо хвороба протікає не дуже важко.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Крім того, глава МОЗ розповів, що в квітні має надійти нова партія індійської вакцини Covishield. Наприкінці березня-на початку квітня очікують також партію вакцини в рамках проекту COVAX.

Нагадаємо, в Україну також прибула партія китайської вакцини CoronaVac, у якої, як і і Covishield, виявлено чимало побічних ефектів.