Today.ua

В Україні ретельно перевірять пенсіонерів, які не знімають гроші зі своєї пенсійної картки

Пенсіонери, які довго не користуються своєю пенсійної карткою для виплат, будуть піддані ретельній перевірці. Після цієї перевірки багато виплат можуть бути припинені. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла директор департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Олена Охріменко.

Пенсійний фонд буде відстежувати активність банківських карток пенсіонерів. Якщо карткою не користувалися більше року, її власником неодмінно зацікавляться, щоб з'ясувати причину, через яку йому могла протягом року не знадобитися пенсія.

"Можливо, людина померла, можливо, кудись поїхала, можливо, ще якісь обставини заважали отримати пенсійну виплату", - говорить чиновниця.

Якщо з'ясується, що людина, наприклад, тривалий час проживає за кордоном, і тому не отримувала свою пенсію, то виплати їй з наступного місяця припинять. Щоби їх знову відновити, пенсіонеру доведеться звернутися із заявою до Пенсійного фонду, і вже з наступного місяця виплати йому відновлять. Проте нікому не відновлять їх заочно, а лише після особистого спілкування. Пенсіонера, який довго не отримували гроші зі своєї картки, можуть викликати у Пенсійний фонд, щоб з'ясувати, чому він не потребує грошей, які виплачує йому держава. Якщо людина хвора, і не може самостійно прийти до Пенсійного фонду, то з нею спочатку поспілкуються дистанційно, щоб домовитися про очну зустріч у будь-якому місці, яке зручне пенсіонеру.

Отже, пенсіонери, які більше року не знімають гроші зі своєї картки, можуть залишитися взагалі без виплат.

Нагадаємо, якщо виявиться, що пенсіонер не знімав гроші з картки через те, що тривалий час перебував за кордоном, його також позбавлять виплат. Причому, визначити, де знаходилася людина - в Україні, чи за кордоном, дуже легко. Всі переміщення фіксуються Державною міграційною службою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ