Today.ua

В Україні незабаром запрацює єдиний електронний квиток

Вже зовсім скоро в Україні почне діяти єдиний електронний квиток. Він буде дійсний для всіх видів громадського транспорту, принаймні- наземного. Це допоможе владі і перевізникам розумно організувати графіки і зупинки руху громадського транспорту.

Єдиний електронний квиток нині проходить пілотну обкатку в столиці. Однак уже незабаром його будуть запроваджувати у Львові та Маріуполі. А з початком літа це нововведення планують поширити й на інші міста.

Єдиний електронний квиток діятиме на залізниці, в автобусах і метро. Ініціатори його впровадження сподіваються, що це буде зручно як для пасажирів - в першу чергу, так і для перевізників - у другу. В перспективі він має стати "наскрізним", зв'язавши між собою всю транспортну мережу України. Пасажирам єдиний електронний квиток дасть можливість економити час і гроші. Їм не потрібно буде стояти в чергах, щоб оплатити свій проїзд. Виграти від цього повинні також перевізники і місцева влада. Завдяки використанню пасажирами єдиного електронного квитка влада матиме уявлення про те, які маршрути і в який час найбільш завантажені, а від яких взагалі можна було би відмовитися.

Крім того,у владі буде вичерпна інформація про те, в яких населених пунктах, можливо, потрібні додаткові зупинки або додаткові транспортні маршрути.

Крім того, влада зможе визначити, яка кількість пільговиків і як часто користується громадським транспортом.

"Можна буде контролювати перевезення, планувати поїздки і краще підлаштувати всі транспорти. Буде зрозуміло, яка частка приїжджих використовує громадський транспорт, які види громадського транспорту, в які точки їде", - говорить експерт з міського транспорту і мобільності Ігор Могила.

Нагадаємо, в парламенті зареєстровано законопроект №4383, який передбачає нову модель організації громадського транспорту. Він, зокрема передбачає відмову від маршруток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ