Today.ua

В Японії раптово згас Олімпійський вогонь: у світі заговорили про недобрий знак

В Японії сьогодні, 25 березня, розпочалася естафета Олімпійського вогню. Естафета факелоносців стартувала в префектурі Фукусіма. І майже на самому початку 121-денного забігу в одного з учасників згас вогонь у факелі.

Історія Олімпійських ігор знає такі випадки, однак щоби полум'я згасло в перший же день, майже на початку естафети, такого не пригадують. У світі заговорили, що це недобрий знак, і що, можливо, Олімпіаду в Токіо слід було відкласти.

Втім, її вже один раз перенесли. Олімпійські ігри в Токіо мали відбутися ще в минулому, 2020, році, проте через пандемію коронавірусу їх на рік відклали. Про перенесення ігор МОК оголосив ще 24 березня 2020 року, коли стало очевидно, що до літа людство не впорається з пандемією.

Однак і цьогоріч умови для проведення Олімпійських ігор вкрай несприятливі. І все ж, Японія зважилася провести ці головні спортивні змагання чотириріччя. Олімпіада триватиме з 21 липня до 8 серпня.

Сьогодні вранці естафета Олімпійського вогню, доставленого в Японію із Греції, стартувала по країні сонця, що сходить. До старту XXXII літніх Олімпійських ігор Олімпійський вогонь повинні пронести по 47 префектурах Японії майже 10 тисяч факелоносців.

Однак уже сьогодні, майже на початку естафети, вогонь в одному з факелів згас.

"Полум'я нерідко гасне, і це може відбутися з ряду причин, наприклад при сильному вітрі", - прокоментували ситуацію організатори.

Його, правда, тут же запалили від резервного факела. Однак у світі відразу заговорили, що це недобрий знак, і що, можливо, Олімпіаду в Токіо слід було перенести до повної перемоги над пандемією.

Але японці чекати не хочуть. Вони ретельно готувалися до прийому Олімпійських ігор і, нарешті, хочуть їх провести. Правда, свято буде дещо затьмарене для решти світу, як і для самих японців. Через коронавірус в'їзд для іноземних уболівальників до Японії буде закритий.

Нагадаємо, знаменитий український боксер Олександр Усик розповів, що коронавірус його нокаутував сильніше, ніж будь-який суперник. Спортсмену, який звик непохитно переносити удари (і в прямому, і в переносному сенсі) довелося кілька днів провести в ліжку абсолютно безпорадним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ