Вакцинація від коронавірусу: Зеленський пообіцяв скасувати ряд заборон для щеплених громадян

Автор: Марченко Любов

Люди, яким зроблять вакцинацію від коронавіруса, отримають більше свободи. Для них будуть скасовувати карантинні обмеження. Те ж саме стосується і тих, хто вже перехворів на коронавірус. Про це заявив президент Володимир Зеленський, який взяв участь у форумі "Украіна 30".

Вакцинація від коронавірусу: Зеленський пообіцяв скасувати ряд заборон для щеплених громадян - today.ua

"Ми будемо, як держава, скасовувати заборони для людей, які вакцинуються або перехворіли COVID-19", - заявив він.

Зокрема, він сказав, що людям, які пройдуть вакцинацію від коронавірусу, буде простіше подорожувати по світу і взагалі виїжджати за кордон.

Вакцинація від коронавірусу: Зеленський пообіцяв скасувати ряд заборон для щеплених громадян При цьому, які ще преференції отримають щеплені від CОVID-19 і ті, що перехворіли на нього, громадяни, Володимир Зеленський уточнювати не став.

Популярні зараз

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Незрозуміло також, яким буде механізм відновлення в свободах тих, хто щеплений. Зокрема, чи зможуть вони без масок відвідувати громадські місця? Адже медики кажуть, що вакцинація від коронавірусу захищає, перш за все, того, кому зробили щеплення, а не тих, хто його оточує. Тобто, щеплена людина може бути заразною, однак переносити захворювання або в легкій формі, або зовсім безсимптомно.

Нагадаємо, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що перша партія безкоштовної вакцини від коронавируса надійде в Україну вже наприкінці лютого.