Today.ua

Viber став мішенню для шахраїв: компанія звернулася до користувачів

Месенджер Viber надзвичайно популярний не тільки у порядних українців, але й в аферистів, які нерідко використовують його у своїх неправедних цілях. Viber нагадав про це своїм користувачам і закликав їх бути пильними.

Від початку 2021 року минуло лише два місяці, а команді Viber вже довелося заблокувати тисячі підозрілих акаунтів, на які поскаржилися користувачі цього месенджера.

Останнім часом шахраї дуже активно "обживають" соцмережі, і Viber - не виняток. Навіть більше, завдяки доступності і простоті його використання, а також особливій популярності цього месенджера у жителів України, вітчизняні аферисти також стали віддавати перевагу саме Viber.

Шахраї активно заводять у ньому фейкові акаунти і через них зав'язують спілкування із довірливими громадянами, спритно граючи на потребах та очікуваннях людини. Наприклад, нерідко їхньою мішенню стають люди, які зайняті пошуками роботи і розміщують свої резюме у загальнодоступних сайтах із працевлаштування. А далі аферисти наполегливо беруть свою жертву в обробку, закидаючи її спокусливими обіцянками роботи, про яку можна лише мріяти.

Шукачі роботи - не єдина "цільова аудиторія" шахраїв, які орудують у Viber. У винахідливості і творчому підході аферистам не відмовиш. Однак і немало чесних громадяни вже набили руку в спілкуванні з таким контингентом. Вони не квапляться викладати їм усі свої банківські реквізити, тому що найчастіше саме це цікавить шахраїв. Втім, і занадто довірливих людей, схильних вірити будь-якому слову, теж вистачає. Упродовж двох місяців поточного року співробітникам Viber надійшли скарги на 9416 підозрілих акаунтів. З кожним випадком їм довелося розбиратися індивідуально. Багато підозрілих акаунтів було забанено.

Команда Viber завжди готова взаємодіяти зі своїми користувачами. Вона вдячна своїм користувачам за пильність і небайдужість.

"Зауважимо, що будь-яка організація, яка хоче завести обліковий запис у Viber, повинна подати відповідну заявку. При цьому реєстрація буде розглядатися фахівцями вручну. Якщо компанія згодна прийняти всі правила, то отримує верифікований акаунт", - нагадують співробітники Viber.

Тому вони радять довіряти лише верифікованим акаунтам, а не переконливим меседжам і голосам, які вам телефонують і пишуть, обіцяючи манну небесну.

Нагадаємо, шахраї використовують Viber або WhatsApp, щоби взяти кредит на чуже ім'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ