Водіям нагадали, як не потрапити до ДТП через порушення правил маневрування

Автор: Максимов Віталій

В Україні щороку трапляються десятки тисяч ДТП. Головна причина дорожніх аварій у нашій країні – порушення правил маневрування. Патрульна поліція Київської області нагадала водіям про те, як не потрапити в ДТП через порушення правил маневрування...

Водіям нагадали, як не потрапити до ДТП через порушення правил маневрування - today.ua

Насамперед, перед початком руху, при перелаштуванні та будь-якій зміні напрямку руху водієві потрібно переконатися, що це буде безпечно і не створить перешкод іншим учасникам дорожнього руху.

Не забувайте подавати сигнали світловими показниками повороту відповідного напрямку перед початком руху, а також перед зупинкою, перелаштуванням, поворотом та розворотом. Інакше ваш маневр буде несподіваним для інших учасників дорожнього руху, що підвищує ризик ДТП.

При перелаштуванні обов'язково дайте дорогу транспорту, який рухається в попутному напрямку по тій смузі, на яку ви плануєте виїхати.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Крім того, перед поворотом праворуч або ліворуч заздалегідь займіть відповідне крайнє положення на проїжджій частині, призначеній для руху в цьому напрямку.

Якщо є смуга гальмування, а ви хочете повернути на іншу дорогу, то заздалегідь перебудуйтеся на цю смугу і там гальмуйте.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Тим часом, найчастіше ДТП в Україні відбуваються через порушення правил маневрування, перевищення дозволеного швидкісного режиму, через те, що водії не дотримуються дистанції, через порушення правил проїзду перехресть, а також з вини п'яних водіїв.

Нагадаємо, раніше патрульна поліція розповіла, що робити водієві, якщо потрапив у ДТП.