В Україні знову обіцяють підвищення зарплат лікарям: Степанов розповів, якими у них будуть виплати

Автор: Марченко Любов

Зарплати лікарям неодмінно підвищать. Про це написав глава МОЗ України Максим Степанов e своєму Facebook. Профільний міністр обіцяє, що зарплата рядового лікаря стартуватиме від 23 тисяч гривень. Про це міністр охорони здоров'я написав за підсумками свого візиту до Вінницької області.

В Україні знову обіцяють підвищення зарплат лікарям: Степанов розповів, якими у них будуть виплати - today.ua

Перш за все, він підкреслив, що медики цілком підтримують вакцинацію від коронавируса. Інформація, що нібито лікарі засумнівалися в якості індійської вакцини, є фейком, який розповсюдила преса, стверджує Максим Степанов. Насправді медики повністю підтримують вакцинацію і вважають, що це - єдиний ефективний спосіб уберегтися від CОVID-19.

"Медики максимально підтримують вакцинацію. І всs історії про низький відсоток довіри до щепленні серед лікарів - тільки вигадки окремих політиканів, які намагаються хайпанутb", - пише Степанов у своєму акаунті.

Він також зазначає, що за рік, поки в світі панує пандемія коронавірусу, Україна далеко просунулася в боротьбі з цією небезпечною недугою, і особливо в її діагностиці. Так, якщо у минулому році сумарна потужність всіх українських лабораторій, які робили тест на CОVID, ледь сягала 200 на добу, то нині вона вже підбирається до 80 тисяч. В Україні знову обіцяють підвищення зарплат лікарям: Степанов розповів, якими у них будуть виплати Однак визначальним фактором в боротьбі з пандемією був і залишається людський ресурс. Віддаючи належне роботі медиків, Степанов зазначає, що їхня зарплата катастрофічно мала, і їм зобов'язані платити більше.

Популярні зараз

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Медики сьогодні - справжні герої, тому підвищення їм зарплат - моя принципова позиція. Мінімальна зарплата лікаря повинна бути не менше 23 тисяч гривень, середнього медичного персоналу - 17 тисяч гривень, молодшого - 12 тисяч гривень. І ми доб'ємося цього", - пообіцяв міністр охорони здоров'я.

Нагадаємо, ще в кінці минулого року медикам, які працюють з хворими на коронавірус, обіцяли надбавку до зарплат у розмірі 300%.