Today.ua

В Україні знову обіцяють підвищення зарплат лікарям: Степанов розповів, якими у них будуть виплати

Зарплати лікарям неодмінно підвищать. Про це написав глава МОЗ України Максим Степанов e своєму Facebook. Профільний міністр обіцяє, що зарплата рядового лікаря стартуватиме від 23 тисяч гривень. Про це міністр охорони здоров'я написав за підсумками свого візиту до Вінницької області.

Перш за все, він підкреслив, що медики цілком підтримують вакцинацію від коронавируса. Інформація, що нібито лікарі засумнівалися в якості індійської вакцини, є фейком, який розповсюдила преса, стверджує Максим Степанов. Насправді медики повністю підтримують вакцинацію і вважають, що це - єдиний ефективний спосіб уберегтися від CОVID-19.

"Медики максимально підтримують вакцинацію. І всs історії про низький відсоток довіри до щепленні серед лікарів - тільки вигадки окремих політиканів, які намагаються хайпанутb", - пише Степанов у своєму акаунті.

Він також зазначає, що за рік, поки в світі панує пандемія коронавірусу, Україна далеко просунулася в боротьбі з цією небезпечною недугою, і особливо в її діагностиці. Так, якщо у минулому році сумарна потужність всіх українських лабораторій, які робили тест на CОVID, ледь сягала 200 на добу, то нині вона вже підбирається до 80 тисяч. Однак визначальним фактором в боротьбі з пандемією був і залишається людський ресурс. Віддаючи належне роботі медиків, Степанов зазначає, що їхня зарплата катастрофічно мала, і їм зобов'язані платити більше.

"Медики сьогодні - справжні герої, тому підвищення їм зарплат - моя принципова позиція. Мінімальна зарплата лікаря повинна бути не менше 23 тисяч гривень, середнього медичного персоналу - 17 тисяч гривень, молодшого - 12 тисяч гривень. І ми доб'ємося цього", - пообіцяв міністр охорони здоров'я.

Нагадаємо, ще в кінці минулого року медикам, які працюють з хворими на коронавірус, обіцяли надбавку до зарплат у розмірі 300%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ