Вихідних лише на п'ять менше, ніж робочих: у травні на українців чекають суцільні свята

Автор: Марченко Любов

У травні на українців чекають рясні вихідні. Їх буде лише на п'ять днів менше, ніж робочих днів. Це пов'язано з тим, що на травень припадає чимало державних свят. До того ж, деякі з них випали на вихідні. Тому їх компенсували ще й робочими днями.

Вихідних лише на п'ять менше, ніж робочих: у травні на українців чекають суцільні свята - today.ua

Отже, в травні на українців чекає 18 робочих і 13 вихідних днів.

Причому місяць починається відразу з вихідного - 1 травня. Ця дата традиційно є червоним днем календаря, адже 1 травня ми відзначаємо День Праці. Ну, а оскільки ця дата випала на суботу, яка і так є вихідним днем, то її компенсують вихідним у понеділок, 3 травня.

У неділю, 2 травня, християни східного обряду святкують Великдень. І оскільки вона теж випадає на календарний вихідний, то її компенсують ще одним неробочим днем - у вівторок, 4 травня.

Популярні зараз

Після війни українці не зможуть виходити на пенсію в 60, - Жолнович

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

Таким чином, виходить, що перші чотири дні травня будуть в Україні вихідними. Вихідних лише на п'ять менше, ніж робочих: у травні на українців чекають суцільні свята Ще одне свято випадає на неділю, 9 травня. В цю дату відзначають День Перемоги. А оскільки і 9 травня збігається з вихідним, то наступний за ним день також віддають під відпочинок. Тобто, після трьох робочих днів - 5, 6 і 7 травня, на українців знову чекають три вихідних: з 8 по 10.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

На цьому початок "сезону шашликів" і виїздів на природу закінчується, але ж сам сезон триватиме до глибокої осені. Тому запасайтеся гарним настроєм і готуйте печінку до "зловживань". Втім, можна вживати і помірно, "по-доброму". Тоді печінки вистачить на довгі роки.

Нагадаємо, лікарі назвали продукти і напої, які найбільше руйнують печінку. Крім її відомого і непримиренного ворога - алкоголю, є ще й чимало прихованих недругів. Зокрема, до таких відносяться солодкі булочки, ковбаса, жирна їжа, а також газовані напої.