Через тести на коронавірус багато українців змушені зректися відпочинку за кордоном

Автор: Марченко Любов

Багато українців буть змушені цьогоріч замінити запланований відпочинок за кордоном на більш скромний, у рідній батьківщині. Все - через те, що від них вимагають тести на коронавірус на кожному етапі подорожі. Однак багатьом нашим співгромадянам такі витрати виявились не по кишені.

Через тести на коронавірус багато українців змушені зректися відпочинку за кордоном - today.ua

Раніше тести на коронавірус вимагали з українців лише при в'їзді до країни відпочинку. Однак 22 березня Кабмін на своєму засіданні прийняв постанову про те, що тести на коронавірус потрібно здавати і при поверненні в Україну з-за кордону.

"Незалежно від того, з якої країни прибув громадянин, всі повинні будуть представити довідку щодо проведення тестування методом ПЛР не пізніше 48 годин. З негативним результатом", - підкреслив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Таким чином, якщо раніше, наприклад, для відпочинку за кордоном потрібно було здати один тест, тільки для в'їзду в країну відпочинку, то тепер їх треба здати два. Другий - по поверненню на батьківщину, інакше "ненька" не прийме "блудного" сина або дочку. Через тести на коронавірус багато українців змушені зректися відпочинку за кордоном У зв'язку з цією новою вимогою Українська асоціація туристичних агентств (УАТА) вже звернулася до уряду з проханням переглянути її. Туроператори скаржаться, що ринок виїзного туризму і так за минулий рік скоротився в Україні на 70% в порівнянні до 2019 року. А тепер, із жорстікишими вимогами, то й геть засохне.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Тіна Кароль показала наймодніший тренч весни 2024 року

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

"Один з найпопулярніших напрямків - це Єгипет. Для перетину кордону наші туристи здають ПЛР-тест, на відпочинку діють суворі протоколи, затверджені і контрольовані державою АРЄ. В країні - набагато краща ситуація з коронавірусом, ніж в Україні, особливо в туристичних регіонах" , - натякають туроператори.

Вони вже підрахували, що для української сім'ї з трьох осіб тепер одні лише тести потягнуть на 5000 гривень. А між іншим, багато наших громадян не такі вже й заможні. Багатьом і до цього доводилося збирати гроші весь рік, щоби дозволити собі відпочити за кордоном. Тому люди будуть змушені відмовлятися від закордонного відпочинку і шукати варіанти простіше - всередині країни.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Втім, аргументи туроператорів виглядають якось непереконливо. Виходить, що українцям везти ковід за кордон не можна, а ось привозити звідти можна.

Тим часом, в нашій країні проходить кампанія вакцинації від коронавірусу, яка стартувала в кінці лютого. Днями в Україну завезли вже другу партію вакцини, цього разу- CoronaVac, із Китаю. Вона зі своєю 50-відсотковою ефективністю, звичайно, теж не Pfizer, яким воліє вакцинуватися "золотий мільярд", однак на безвакцинні і CoronaVac - вакцина.