Today.ua

За день ЗСУ збили 5 російських винищувачів, - Міноборони

Вчора, 28 лютого, військовослужбовці ЗСУ збили 5 російських винищувачів, а також один ворожий гелікоптер. Про це повідомив пресс-центр Міноборони України.

Зокрема, два російські літаки збили винищувачі ЗСУ у районі Васильків та Бровари. Ще три російські літаки збили комплексами С-300. Тип збитих ворожих літаків уточнюється. За попередніми даними це СУ-30 та СУ-35.

Окрім цього, український БУК-М1 збив один гелікоптер окупантів. Це сталося у районі Києва.

Прес-центр Міноборони наголосив, що вчора українські штурмовики СУ-25 успішно бомбардували колони ворожої бронетехніки в Київській та Житомирській областях, а бомбардувальники СУ-24 М завдали бомбових ударів по окупантам у Чернігівській області, а також у районі Бердянська.

ЗСУ продовжують успішно використовувати безпілотники "Байрактар". З їхньою допомогою в понеділок знищили танк і два зенітно-ракетні комплекси "БУК" окупантів.

За даними заступника міністра оборони України Ганни Маляр, за перші чотири дні вторгнення Росії в Україну вбито та поранено близько 5 300 російських військовослужбовців. Крім того, військовослужбовці ЗСУ збили 29 літаків та 29 вертольотів окупантів.

Раніше повідомлялося, що Рада ЄС розпочала розгляд заявки України на вступ до Євросоюзу за прискореною процедурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ