Today.ua

Затриманого колишнього топ-менеджера ПриватБанку випустили під заставу розміром понад 52 мільйона

Володимир Яценко - один із тих, хто очолював ПриватБанк до його націоналізації, випущений судом під заставу в сумі 52 мільйона 210 тисяч гривень. Про це стало відомо з повідомлення ВАКС (Вищого антикорупційного суду). Хто саме зміг знайти таку купу грошей, щоби внести заставу, в суді не уточнюють.

Нагадаємо, Володимир Яценко був затриманий в київському аеропорту "Бориспіль" при спробі вилетіти з Дніпра до Відня. Дізнавшись про те, що Яценко відправляється за кордон, керівництво НАБУ звернулося за сприянням до Державіаслужби, яка змусила літак сісти у Борисполі. Таким чином, пасажир був затриманий.

Суд обрав йому, як запобіжний захід, 60-добове перебування під вартою. При цьому була призначена заставна сума, завдяки якій підозрюваний і опинився на волі.

Колишнього першого заступника голови правління ПриватБанку Володимира Яценка, в числі інших колишніх топ-менеджерів цієї фінустанови, підозрюють у злочині за статтею 191 ч.5 Кримінального кодексу України (привласнення майна в особливо великих розмірах групою осіб). Аудит ПриватБанку, проведений в 2017 році за ініціативою НАБУ міжнародною компанією, розкрив масштабну шахрайську схему, яка призвела до збитків у банку в розмірі, як мінімум, 5,5 мільярда доларів. Яценку вручили повідомлення про підозру щодо його причетності до цієї масштабної схеми.

Ще двом підозрюваним із числа топ-менеджерів ПриватБанку повідомлення про підозру були відправлені поштою. Йдеться про колишнього голову правління Олександра Дубілета і колишню першу заступницю глави правління "Індержстраху" Олену Бичіхіну, які нині живуть за кордоном.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський намагався ввести в керівництво Кабміну Ігоря Палицю - народного депутата, який очолює партію "За майбутнє". Ігоря Палицю вважають креатурою Коломойського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ