Today.ua

Зеленський залишається без свого прес-секретаря: Юлія Мендель подала заяву на звільнення

Президент Володимир Зеленський залишається без свого незмінного прес-секретаря. Юлія Мендель подала заяву про звільнення, і гарант підписав її. Причину такого рішення Мендель поки не коментує ніяк. Вона також не пояснює, чи було це рішення раптовим, чи продуманим.

Втім, трохи світла на цю ситуацію пролляв радник президента Михайло Подоляк. З його ж відповіді можна припустити, що рішення піти з поста прес-секретаря не виникло у Мендель спонтанно, а було ретельно обдумано.

Як пояснив Подоляк, Юлія Мендель не йде з команди Зеленського. Вона буде працювати в Офісі президента радницею із зовнішньополітичних питань, буде курирувати напрямок взаємодії з іноземними ЗМІ.

"Юлія Володимирівна має відмінні зв'язки в цьому секторі медійного співтовариства і зможе бути ефективною в ролі радника з міжнародних комунікацій. Відповідно, позиція прес-секретаря президента буде виділена в окремий функціонал, уточнена і заповнена", - пояснив Подоляк.

При цьому також стало відомо, що, хоч президент і підписав їй заяву, Мендель все ж поки залишається на посаді його прес-секретаря. Вона буде виконувати ці обов'язки до тих пір, поки триватиме процес реорганізації комунікаційної стратегії Офісу президента. І лише після цього Юлія Мендель перейде на нову посаду.

Нагадаємо, за час своєї роботи на посаді прес-секретаря президента Юлія Мендель кілька разів потрапляла в медійні скандали. Зокрема, її звинувачували в тому, що вона надмірно опікає президента, не дозволяючи журналістам навіть наблизитись до нього.

Комі того, влітку минулого року багато ЗМІ, з подачі відомого блогера, розпустили чутки щодо інтимного зв'язку президента і його прес-секретарки. Згодом вони були спростовані, як самою Мендель, так і її оточенням. У коментарі Офісу президента назвали ці чутки "феєричним ідіотизмом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ