Today.ua

Сильний снігопад атакував всю Україну: синоптики оголосили штормове попередження

В Україні 9 лютого оголошено штормове попередження через значне погіршення погоди майже по всій території країни. Синоптики передають, що сильні снігопади йтимуть весь день, пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, а на дорогах країни, крім півдня та Закарпаття, буде сильна ожеледь.

У центрі України прогнозується налипання мокрого снігу. Ситуація ускладниться ожеледицею, через що синоптики оголосили в регіоні І рівень небезпеки (жовтий). У Прикарпатті та Закарпатті через відлигу і снігопади виникне значна сніголавинна небезпека (ІІІ рівень небезпеки). У Києві 8-9 лютого через снігопад в'їзд великогабаритного транспорту в столицю тимчасово обмежили, щоб мінімізувати виникнення заторів на дорогах і забезпечити рух снігоприбиральної техніки.

За прогнозом "Укргідрометцентру", температура повітря у вівторок, 9 лютого, буде коливатися вдень від -4 до +10 градусів, вночі вдарять заморозки до -7 ...- 9 градусів. Очікується, що сніг сьогодні йтиме в центрі, на півночі і сході країни, а також в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській, Хмельницькій областях. У південних регіонах буде сонячно і без опадів.

У Києві синоптики передають вдень від -2 до -4 градусів, вночі похолодає до -7 ...- 9 градусів. Вітер північно-західний, зі штормовими поривами до 12 м / с. Найтепліше буде на Заході, де температура повітря вдень прогріється до -1 ...- 3 градусів, в Ужгороді очікується 5 ... 7 градусів. Вдень і вночі пройде мокрий сніг з дощем. У північних і східних областях температура повітря вдень буде від -2 до 2, вночі - від -10 до -6 градусів. На Півдні буде вдень +7... + 10 градусів, вночі від -1 до +1 градуса. Уже 10 лютого в Україні місцями потеплішає, але опади не припиняться до 12 лютого. Весь цей час українців попереджають бути обережними на дорогах, тому що не скрізь комунальники їх почистять.

Раніше повідомлялося, як зміниться клімат в Україні в останній місяць зими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ