Today.ua

Циклон принесе в Україну похолодання: у яких областях вдарять морози на початку тижня

На початку квітня Україну накриє короткочасний циклон, який принесе опади і заморозки. Вже через тиждень погода покращиться, а поки синоптики передають на найближчі дні похолодання до -3 градусів вночі і +5 ... +8 градусів вдень.

У неділю, 4 квітня, місцями в областях України пройде невеликий дощ, температура вночі опуститься до -3 градусів морозу. У Карпатах пройде невеликий мокрий сніг, в західних областях місцями пройдуть дощі з мокрим снігом, на південному сході помірні дощі. В інших областях сьогодні без опадів. Вдень стовпчики термометрів покажуть +5 ... +10 градусів тепла, в залежності від областей.

Дощовий сезон на Західній Україні триватиме до 9 квітня. Уже з 10 квітня стовпчики термометрів піднімуться до +13 ... +16 градусів в денний час, вночі температура повітря також буде плюсовою. У Києві та області 4 квітня вдень місцями пройде невеликий дощ. У столиці температура вночі очікується близько 0 градусів, вдень +8 ... +10 градусів тепла. Вітер північно-західний, 5-10 м /с. З наступної неділі, 11 квітня, в столиці потеплішає до +13 ... +17 градусів і нічних заморозків вже не буде. На Півдні України з 4 по 13 квітня буде в середньому близько +8 ... +11 градусів вдень, вночі - до +2 ... +5 градусів. З 14 квітня і до кінця місяця стовпчики термометрів в південних областях будуть показувати від +13 до +16 градусів. Опади очікуються 4-5 квітня, потім в період з 7 по 10 квітня. З 11 числа переважно буде сонячно і ясно.

У східних областях з 4 по 8 квітня синоптики передають дощі, після чого незначні опади будуть ще 14, 16, 20, 23, 25-27 квітня. Температура повітря весь наступний тиждень буде коливатися від +9 до +13 градусів вдень, через пару тижнів стовпчики термометрів піднімуться до +20 градусів.

У північних і центральних областях України з 4 по 9 квітня очікуються дощі з мокрим снігом. Температура повітря на наступного тижня складе близько +5 ... +12 градусів вдень, а з 11 числа почнеться потепління і синоптики передають до +13 ... +17 градусів.

Раніше повідомлялося, що квітень у Україні почнеться з похолодання у всіх областях України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ