Today.ua

Туреччина закривається на жорсткий карантин: що загрожує українським туристам

Туреччина закривається на жорсткий карантин з 29 квітня по 17 травня через погіршення епідеміологічної ситуації в країні. При цьому, локдаун не поширюватиметься на українських туристів, на відміну від туристів з Росії.

У Туреччині найближчим часом планується завершення вакцинації персоналу туристичної сфери.

Карантин торкнеться місцевих жителів. Громадський транспорт можна буде заповнювати максимум до половини. Всі поїздки між містами можна буде здійснювати тільки при наявності дозволу. Навчання в усіх освітніх установах, в тому числі дитячих садках, припиниться. У неділю не працюватимуть ринки, а в інші дні - тільки в окремі години.

На іноземців, які приїхали до Туреччини як туристи, обмеження розповсюджуватись не будуть. Для туристів працюватимуть магазини (але тільки до 17:00), готелі, громадський транспорт і музеї. Туристи зможуть відвідати всі визначні пам'ятки без обмежень, за винятком тих місць, які закриті в Рамадан.

Всім туристам, які планують найближчим часом їхати до Туреччини, треба обов'язково заповнювати спеціальну електронну форму на урядовому сайті, де вказувати місце проживання, дати приїзду і виїзду з країни. Таким чином турист отримує HES-код. До цього коду прив'язують транспортну карту і вас пустять в транспорт. З цим же кодом пускають в музеї.

Турки планують за рахунок жорсткого карантину знизити захворюваність в країні, так як попереду туристичний сезон і не хочеться його втратити.

Раніше повідомлялося, що в Україні подешевшають авіаквитки приблизно на 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ