Україну від'єднається від електромережі з Білоруссю і Росією

Автор: Лобанова Єлизавета

Україна хоче від'єднатися від спільної електромережі з Білоруссю і Росією, і станеться це до кінця 2023 року. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на прес-конференції після переговорів з главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом у Києві.

Україну від'єднається від електромережі з Білоруссю і Росією - today.ua

Українська електромережа з радянських часів була частиною єдиної мережі з Білорусією і Росією. За словами міністра, зараз Україна хоче "відрізатися" від загальної мережі і зробити українську електромережу інтегрованою частиною європейської мережі. Цей крок сприятиме енергетичній безпеці України, Європи в цілому і в тому числі Литви, зазначив Кулеба. Україну від'єднається від електромережі з Білоруссю і Росією Справа в тому, що Литва стурбована тим, що білоруська електроенергія потрапляє на український ринок і це може сприяти розвитку небезпечної Білоруської АЕС.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Ми плануємо це зробити до кінця 2023 року. Після цього будь-які перетоки енергії з Білорусі будуть неможливі. Ми ні в якому разі не хочемо завдавати шкоди енергетичній або екологічній безпеці Литви. Але щоб домогтися стовідсоткового результату в цій сфері, нам потрібно відрізуватися від радянської білоруської електромережі ", - зазначив міністр закордонних справ.

Раніше колишній міністр енергетики Юрій Продан назвав причини імпорту Україною електроенергії з Росії.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки