Today.ua

Українські школярі продовжать навчатися влітку: в Міносвіти назвали умови

Навчальний рік для школярів через пандемію може бути продовжений до 1 липня. Школам дозволили самостійно приймати рішення щодо продовження навчального року, але головне виконати одну умову. В МОН підрахували, що для завершення навчального року учні повинні провчитися 175 днів. Якщо ця умова виконана, дітей можна відпускати на канікули.

Начальник головного управління шкільної освіти Міністерства освіти та науки Юрій Кононенко зазначив, що з огляду на епідеміологічну ситуацію, яка склалася в країні, усе буде залежати від навчальних закладів. Адже в деяких областях діти більшу частину року провчилися дистанційно, а хтось майже весь час відвідував заняття у школі. Вчителі на свій розсуд скорочували навчальні програми, і тепер їм належить  обрати найкращий сценарій закінчення навчального року для своїх учнів.

Наприклад, у західних областях більшість шкіл ймовірно вирішать продовжити навчання в червні, а ось у Києві деякі школярі закінчать навчання вже в кінці квітня. Усе на розсуд навчального закладу.

"Ці 175 днів, обов'язкові для навчання, повинні бути використані навчальними закладами, і кожен з них, кожна школа сама вирішує це питання", – пояснили в Міносвіти.

Нагадаємо, у Києві перенесли прийом першокласників в школи на наступний навчальний рік. Зазвичай школярів записують у перший клас в квітні, але через пандемію цьогоріч набір розпочнеться після завершення локдауна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ