Українським пенсіонерам перенесли виплати надбавок на жовтень: обіцяних 400 гривень чекати ще півроку

Автор: Лобанова Єлизавета

Пенсіонерам у віці від 75 до 80 років перенесли виплату обіцяних компенсацій в сумі 400 гривень з 1 липня на 1 жовтня 2021 року. Відстрочка по виплатах складе три місяці. Дане рішення Кабмін ухвалив 22 лютого.

Українським пенсіонерам перенесли виплати надбавок на жовтень: обіцяних 400 гривень чекати ще півроку - today.ua

Крім того, було прийнято рішення скасувати норму, згідно з якою з 1 березня 2022 року розміри щомісячної компенсаційної виплати будуть збільшуватися на відповідний коефіцієнт.

Нагадаємо, що з 1 січня 2021 року пенсія для непрацюючих людей пенсійного віку підвищилася в зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати з 5000 до 6000 грн. Тепер мінімальна пенсія за віком замість 2000 гривень в місяць становить 2400 гривень. Українським пенсіонерам перенесли виплати надбавок на жовтень: обіцяних 400 гривень чекати ще півроку У березні пенсії перерахують 8 млн громадянам. Сума надбавки у всіх буде різною. Комусь пощастить отримати на 1000 гривень більше, але більшості додадуть в межах 100 гривень. Пенсії в Україні будуть проіндексовані на 11%, без урахування надбавок за наднормативний стаж та інших доплат. Також не будуть проіндексовані виплати військовим, державним службовцям, науковцям, а також тим, хто отримує максимальну пенсію.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У квітні відбудеться чергове підвищення пенсійного віку для жінок з 59,5 до 60 років. Також уряд хоче знизити пенсійний вік для громадян, які були звільнені з роботи менш ніж за півтора року до настання 60 років. Якщо відповідний закон приймуть, то їм буде дозволено вийти на пенсію в 58,5 років.

Популярні зараз

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Китай може захопити Місяць та оголосити його своєю територією, - NASA

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Українських біженців у Німеччині закликали виїхати до Польщі: в країні виник гострий дефіцит місць

Раніше повідомлялося, що власники електронних трудових книжок скаржаться на те, що у них пропадає страховий стаж.