Today.ua

Українці можуть не платити за комуналку: хто з громадян отримує 100% пільгу

В Україні 1,8 млн сімей отримують пільги та субсидії на оплату комунальних послуг. У деяких українців знижка на оплату комуналки в місяць становить від 50% до 100%. Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, що розмір знижки залежить від категорії субсідіанта.

За словами міністра, в Україні є пільговики, які щомісяця сплачують фіксований відсоток від вартості комуналки, маючи знижку від держави.

Зокрема, є ті, хто мають 100% знижку на комунальні послуги. Це українці, які перебували в концентраційних таборах і отримали інвалідність, а також їх родичі першої черги. Також не платять за житло з опаленням і освітленням працівники бюджетної сфери - вчителі, медики, бібліотекарі та працівники закладів культури, які проживають в сільській місцевості. Учасники бойових дій також отримують компенсацію повної вартості комуналки. Їх в Україні залишилося вже не так багато. Діти війни в Україні можуть розраховувати на 25% знижку на комунальні послуги, а члени сімей загиблих ветеранів, багатодітні сім'ї, ветерани військової служби, поліції, органів МВС, ті, хто отримали інвалідність під час військової служби, батьки та члени сімей тих, хто загинув або пропав під час виконання службових обов'язків, а також "чорнобильці" першої і другої категорії отримують від держави 50% пільгу на комуналку.

Раніше повідомлялося, як зміняться тарифи на комунальні послуги з квітня, і що подорожчає найбільше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ