Українці можуть платити половину вартості комуналки: хто має право на знижку

Автор: Лобанова Єлизавета

В Україні пільги на оплату комуналки отримують в середньому 1,8 млн сімей. Щомісяця ця сума досягає близько 1,1 тис. гривень. Однак, є категорії громадян, які платять за комуналку половину вартості, а то і менше. Про них розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Українці можуть платити половину вартості комуналки: хто має право на знижку - today.ua

Хтось отримує субсидії на комуналку, а є пільговики, які щомісяця сплачують фіксований відсоток. За словами Лазебної, розмір знижки становить від 25% до 100%.

  • Діти війни можуть розраховувати на 25% знижку на комунальні послуги;
  • Учасники війни, члени сім'ї загиблих ветеранів, багатодітні сім'ї, колишні в'язні концтаборів, ветерани військової служби, поліції, органів МВС, ті, хто отримали інвалідність під час військової служби, батьки та члени сімей тих, хто загинув або пропав під час виконання службових обов'язків, а також "чорнобильці" першої і другої категорії отримують 50% знижку;
  • Українці, які у віці до 18 років були в'язнями концтаборів, люди з інвалідністю, яку отримали після війни, ті, хто до 14 років були в'язнями концтаборів і отримали інвалідність внаслідок загального захворювання, можуть розраховувати на 75% знижку на оплату комуналки.

Українці можуть платити половину вартості комуналки: хто має право на знижку Крім того, для деяких бюджетників, які живуть і працюють у сільській місцевості, є окремі умови. Вони, як і учасники бойових дій, отримують компенсацію повної вартості комуналки, а значить можуть користуватися житлом абсолютно безкоштовно.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Також Марина Лазебная зазначила, що на субсидії в 2021 році потрібно додатково виділити 10 млрд грн, так як запланованих 36,6 млрд грн може не вистачити.

Популярні зараз

Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

Лавров назвав місто, яке є пріоритетною ціллю для російських окупантів

Нагадаємо, у "Нафтогазі" розповіли, якими будуть тарифи для субсідіантів протягом року.