Українцям до кінця квітня оголосять нову ціну на газ: тарифи стануть вище в рази

Автор: Лобанова Єлизавета

Українцям до кінця квітня запропонують перейти на річні тарифи на газ, на які з травня почне діяти нова ціна. Протягом терміну дії нового річного контракту споживач, як і раніше, матиме право змінити постачальника. Як саме будуть відрізнятися тарифи в облгазів, поки не відомо, але подорожчання не уникнути.

Українцям до кінця квітня оголосять нову ціну на газ: тарифи стануть вище в рази - today.ua

За словами економістів, оплата за місячним тарифом в цілому може виявитися вигідніше, ніж за річним, тому поспішати погоджуватися на перехід не варто. Крім того, в постанові НКРЕКУ йдеться, що повернутися назад до річного тарифу постачальника вже не вийде.

З 1 травня 2021 року на річний тариф не переведуть поки лише тих, хто і так знаходиться на річних тарифах, і термін дії цих річних тарифних планів до зазначеної дати ще не закінчиться. Цих громадян переведуть пізніше, коли термін дії їх колишніх річних договорів підійде до кінця. Українцям до кінця квітня оголосять нову ціну на газ: тарифи стануть вище в рази На думку керівника сектора "Енергетика" Офісу ефективного регулювання BRDO Антона Зоркіна, споживачів газу примусово переведуть на річний тариф, який потенційно виявиться дорожчим, ніж сьогоднішні тарифи.

"З огляду на те, що влітку вартість газу на світових ринках зазвичай зменшується, споживачі, швидше за все, будуть сумарно платити за природний газ протягом року більше, ніж платили б за щомісячними цінами", - висловився експерт.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємно лише те, що газовим компаніям буде заборонено змінювати вартість річного тарифу протягом його дії. Це страхує споживачів, але постачальник може прогоріти, якщо не вгадає з ціною і протягом року буде продавати газ нижче ринкової вартості.

Раніше в "Нафтогазі" нагадали українцям, хто відповідає за облік спожитих кубометрів газу.