Українцям хочуть зрівняти абонплату за газ: різниці по регіонах більше не буде

Автор: Лобанова Єлизавета

В Україні хочуть знизити різницю між розмірами абонплати в різних регіонах, як це відбувається на сьогоднішній день. Про це заявив в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко. За його словами, якщо тарифи вчасно не контролювати, тоді вони будуть рости ще більше.

Українцям хочуть зрівняти абонплату за газ: різниці по регіонах більше не буде - today.ua

Обмеження максимального розміру абонплати, за словами Вітренко, може відобразитися в першу чергу на жителях віддалених і малонаселених регіонів. Адже чим менше населення і більше протяжність труб, тим вище розмір абонплати. Тому жителі Києва платять за доставку газу менше, ніж наприклад жителі віддалених сіл в глибинках. Українцям хочуть зрівняти абонплату за газ: різниці по регіонах більше не буде

"Ми опрацьовуємо введення обмеження націнки монополістів на роздрібному ринку та вдосконалення роботи оптового ринку зокрема за обсягами, які повинні виставляти на ринок державні компанії. Для споживачів це означає зниження ціни", - зазначив Вітренко.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Крім цього, абонплата за газ після закінчення опалювального сезону може подешевшати. З 1 січня 2021 року норма за кількістю кубометрів, за які потрібно платити, змінилася, і оплата за неї підвищилася. В середньому тарифи на розподіл газу зросли в 1,6 рази. З 1 лютого тарифи знизили, встановивши максимальний тариф на рівні 1,79 гривень за кубометр.

Популярні зараз

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Раніше Юрій Вітренко анонсував, що українцям хочуть повернути єдину платіжку за газ і його доставку.