Today.ua

В Україні різко похолодає і випаде сніг: які області накриє негода 6-7 квітня

В Україні синоптики оголосили штормове попередження на 6-7 квітня, у зв'язку із сильним вітром і снігом. Опади накриють всі області поступово, починаючи з Заходу. Мокрий сніг очікується вдень 6 квітня в західних і південних регіонах, 7 квітня негода добереться до центральних областей і столиці.

За словами синоптиків, пориви вітру місцями досягнуть 15-20 м / с. Через це в ряді областей введений перший рівень небезпеки - жовтий. Температура повітря в Україні 6-7 квітня опуститься до +1 ... +5 градусів, вночі - заморозки до -1 градуса.

Згідно з прогнозом "Укргідрометцентру", сніг у вівторок, 6 квітня, буде у всіх західних регіонах, а також у Житомирській і Хмельницькій областях. На решті території без опадів. Температура повітря на Заході вдень знизиться - до +3 ... +7 градусів тепла. В інших областях вдень синоптики передають до +9 ... +13 градусів. У Києві сьогодні вдень сонячно і сухо. Стовпчики термометрів вдень покажуть +10 ... +12 градусів, вночі також очікується плюсова температура - до +1 ... +3 градусів. Вітер південно-західний, 7-12 м / с. У середу, 7 квітня, в Україні відзначається православне свято Благовіщення. Згідно з народними прикметами, дощ в цей день віщує добрий урожай. За прогнозом, опади в7 квітня накриють всю країну. Температура повітря завтра опуститься на Заході до +3 ... +5 градусів вдень, і до -1 ...- 3 градусів буде вночі. В інших регіонах очікується до +4 ... +10 градусів вдень, на Сході і Півдні - до +11 ... +16 градусів. У центральних і південних областях пройдуть зливи, в інших регіонах - дощі зі снігом. Вітер посилиться до 12 м/с. Синоптики прогнозують, що холодний циклон затримається в Україні ненадовго. Уже в п'ятницю, 9 квітня, в більшості областей почнеться потепління і припиняться дощі. Денна температура повітря підніметься до +11 ... +13 градусів, на вихідних в більшості областей потеплішає до +14 ... +16 градусів.

Раніше повідомлялося, якою буде погода на Великдень в Україні за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ