В Україні з'явиться новий вид відпустки: хто зможе отримати додаткові два тижні відпочинку

Автор: Лобанова Єлизавета

В Україні з'явиться ще один вид відпустки. Її зможуть отримати жінки і чоловіки, у яких народилася дитина. Так як у декрет мають право піти обоє батьків, їм треба буде вирішити, хто бере двотижневу відпустку. Право жінки на законний лікарняний після пологів ніхто не скасовує.

В Україні з'явиться новий вид відпустки: хто зможе отримати додаткові два тижні відпочинку - today.ua

Мається на увазі, що в такий "декрет" почнуть йти чоловіки, щоб допомогти своїм дружинам відразу після пологів прийти до тями і звикнути до нового статусу.

Відпустка зможе оформити також один з членів сім'ї, крім матері і батька дитини: бабуся чи дідусь дитини, якщо його виховує один батько. Декретна 2-тижневу відпустку буде оплачуваною для будь-якого з членів сім'ї.

В Україні з'явиться новий вид відпустки: хто зможе отримати додаткові два тижні відпочинку

Популярні зараз

Пенсії порахують за єдиною формулою: хто отримуватиме майже 10 000 грн на місяць

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Крім цього, в уряді хочуть скоротити тривалість робочого дня для чоловіків або жінок, у яких є дитина віком до 14 років з інвалідністю та для чоловіків, які виховують дитину без жінки.

Тепер жінка зможе делегувати право догляду за дитиною іншим родичам. У тих випадках, якщо у неї є робота з хорошим доходом, то всій родині буде вигідно, щоб така жінка працювала і приносила в сім'ю гроші. Думок з цього приводу багато, але безумовно більшість жінок будуть раді самій можливості отримати додаткову підтримку від держави.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ще одне нововведення стосується також жінок і чоловіків. Якщо в сім'ї є двоє або більше дітей віком до 15 років, або дитина з інвалідністю, або ж усиновлена ​​дитина, то один з батьків, батько або мати, можуть оформити додаткову оплачувану відпустку на 10 днів.

Раніше повідомлялося, що виплату лікарняних та декретних в Україні незабаром візьме на себе Пенсійний фонд.