Як українці відзначать Великдень під час локдауна: уряд запропонував церкві три сценарії

Автор: Лобанова Єлизавета

Великдень в Україні другий рік буде відзначатися в період локдауна. Українські церкви закривати 2 травня не планують, але певні обмеження в цей день однозначно будуть. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко назвав три сценарії святкування Великодня в цьому році.

Як українці відзначать Великдень під час локдауна: уряд запропонував церкві три сценарії - today.ua

Зокрема, парафіянам дозволять відвідувати храми і освятити паски, але за умови дотримання карантинних обмежень. Як і в минулому році, церкви проведуть богослужіння в онлайн-режимі, щоб люди один одного не заразили під час служби.

Головний санлікар країни заявив, що протягом найближчого тижня МОЗ проведе переговори з релігійними організаціями і вирішить, в якому форматі і з якими обмеженнями Україна святкуватиме Великдень 2 травня.

"Ми хочемо, щоб хтось був в храмі, але з дотриманням усіх обмежень, а хтось повинен залишитися зовні. Плюс можливий формат Пасхи онлайн, який був в минулому році", - сказав Ляшко.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: роз'яснення адвоката

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як українці відзначать Великдень під час локдауна: уряд запропонував церкві три сценарії У 2020 році православні відзначали Великдень 19 квітня, також під час карантину. Тоді Православна церква України в рамках протіепідеміологіческіх заходів пропонувала парафіянам або купити вже освячені паски, або освятити їх будинку святою водою, взявши її напередодні в храмі.

Раніше повідомлялося, скільки днів українці відпочиватимуть на великодні свята в 2021 році.