Погода в Україні: на країну насуваються тридцятиградусний мороз і хуртовини

Автор: Марченко Любов

На Україну насувається арктичний холод. Наступний тиждень буде дуже холодним: очікуємо великого морозу і хуртовин.

Погода в Україні: на країну насуваються тридцятиградусний мороз і хуртовини - today.ua

Попередніми днями лютий нагадав українцям рясними снігопадами і морозами, що він – зимовий місяць. А з наступного тижня зима візьметься за Україну із потрійною силою.

Вже в ніч на понеділок, 15 лютого, синоптики обіцяють відчутне похолодання. Мінусові температури досягнуть двозначних  цифр. В Україні пануватиме лютий холод. Крім того, морози подекуди супроводжуватимуться хуртовинами. Синоптики кажуть, що трохи тепліше, ніж на решті території, буде лише на Одещині та на Закарпатті.

В усіх інших регіонах нічна температура повітря триматиметься на позначках 20-25 градусів морозу, а подекуди досягатиме і тридцяти градусів.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

Як накопичити заощадження за мінімальної зарплати: лайфхак для українців

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Погода в Україні: на країну насуваються тридцятиградусний мороз і хуртовини

Втім, синоптики кажуть, що незважаючи на такий арктичний холод, погода в Україні не вийде за межі кліматичної норми. Упродовж історії регулярних метеоспостережень Україна знала і не такі холоди. Так, синоптики фіксували взимку  мороз у 42 градуси, а влітку спеку – теж у 42 градуси, каже директор Українського гідрометеорологічного центру МНС УкраїниМикола Кульбіда.

При цьому синоптик заявив, що прогнозувати, коли буде весна, він не береться. Адже більш-менш достовірними вважаються прогнози не далі, ніж на 15 днів.

Водночас, народний синоптик Леонід Горбаль каже, що цьогорічна весна настане за календарем, але буде холодною, із рецидивами холодів.

"Доброго тепла не буде ні у квітні, ні у березні. Морозів не буде, але буде холодно – 5-7 градусів вище нуля і багато опадів", - каже Горбаль.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

По-справжньому тепло стане аж у травні, передбачає синоптик.

Нагадаємо, синоптики також спрогнозували погоду на весь 2021 рік. Кажуть, що літо буде багатим на природні катаклізми, а осінь може потішити українців тривалим "бабиним літом".