Міносвіти радить з понеділка відправити всіх школярів на дистанційне навчання

Автор: Марченко Любов

У школах України вже з понеділка може початися дистанційне навчання. Міносвіти розіслало листа в регіони із рекомендацією розглянути можливість тимчасового переведення дітей на дистанційне навчання. Цього разу – не  через ковід, а через складні погодні умови.

Міносвіти радить з понеділка відправити всіх школярів на дистанційне навчання - today.ua

Вже цими вихідними на зміну потужним снігопадам майже в усіх регіонах країни мають прийти сильні морози. Подекуди синоптики прогнозують нічні температури на рівні 25-30 градусів морозу. Та й денні температури не будуть набагато вищими. Принаймні 15-18 нижче нуля очікують і вдень.

Через це Міносвіти радить перевести тимчасово школярів на дистанційне навчання, аби уникнути переохолодження дітей по дорозі до школи і назад. Втім, це не пряма вказівка, а лише рекомендація Міносвіти.

Міносвіти радить з понеділка відправити всіх школярів на дистанційне навчання

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Просимо розглянути можливість організації навчання учнів з використанням технологій дистанційної освіти, інтернет-ресурсів; провести серед учасників освітнього процесу роз’яснювальну роботу щодо попередження переохолодження, техніки безпеки тощо", – пишуть у листі Міністерства.

Водночас у Києві міська влада заявила, що готова після вихідних відновити в школах нормальний навчальний процес. Тамтешні учні були на дистанційному навчанні 11 і 12 лютого – через снігопади, що накрили українську столицю. Однак і в київській мерії не виключають, що погодні умови знову змусять відправити дітей на дистанційне навчання.