Today.ua

Monobank розповів, як можна безготівково розрахуватись в ресторанах через його додаток

Monobank розповів, як можна розрахуватися в ресторанах без готівки за допомогою його нового додатку Shake to Pay. З допомогою цієї нової функції можна сплатити рахунок в ресторані без офіціанта, терміналу  і традиційного рахунку на папері.

За допомогою цього додатку клієнт може зісканувати QR-код або ввести номер столика безпосередньо в Shake to Pay, отримати рахунок на смартфон, додати до рахунку чайові і розрахуватись через monobank.

Принцип роботи Shake to Pay

Клієнт ресторану має відсканувати QR-код або номер столика в додатку monobank. Через Shake to Pay приходить рахунок від ресторану. Після цього клієнт підтверджує рахунок, додає чайові для офіціанта, який його обслуговував, та оплачує свої посиденьки в ресторані.

У monobank вже й до цього існувала функція Shake to Pay. Вона дозволяє двічі потрясти смартфоном, щоб виявити у безпосередній близькості смартфони, в яких також відкриті додатки monobank. Таким чином активується функція р2р, яка дозволяє здійснити грошовий переказ між двома картками. Функція р2р – це грошові перекази між картками двох осіб, без посередництва третьої особи.

Як сплатити чайові персоналу

Додаток Shake to Pay дозволяє завантажити дані персоналу того чи іншого ресторану автоматично. Ці дані - ім'я офіціанта та номер його мобільного, потрібні для того, щоб відправити чайові конкретній людині, яка обслуговувала клієнта. При цьому чайові можна відправити йому на картку будь-якого банка.

А от чайові на спільну карту закладу, можна відправити лише на карту monobank. Ця спільна карта існує на випадок, якщо офіціант чомусь не заніс у базу даних свою картку.

У monobank є також окреме заохочення для офіціантів

Він заплатить бонус у розмірі 500 гривень кожному офіціанту після того, як його півсотні його клієнтів оплатять замовлення, які він обслуговував, через додаток Shake to Pay. Маленьке уточнення: це має бути 50 різних осіб, а не просто 50 замовлень.

До речі, цей додаток працює незалежно від того, в якому банку знаходиться рахунок ресторану. Він переказує гроші з картки monobank на рахунок у будь-якому іншому банку. Комісія з кожної транзакції становить 2%, а з чайових вона не береться зовсім.

Нагадаємо, у monobank розповіли алгоритм, як оформити отримання зарплати на його карту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ