Овочі борщового набору різко подешевшали: названа вартість

Автор: Лобанова Єлизавета

Овочі борщового набору за рік подешевшали від 15% до 40%. Подорожчала тільки морква. У Державній службі статистики розповіли, як змінилася вартість інших овочів.

Овочі борщового набору різко подешевшали: названа вартість - today.ua

Зокрема, з січня 2020 року до січня 2021 картопля подешевшала на 15% - до 11 гривень за кілограм. Вартість цибулі впала майже на 40%. На сьогоднішній день овоч коштує в магазинах і на базарах до 5,5 грн за кілограм. Буряк подешевшав до 6,4 грн. Капуста впала в ціні майже на 15% і коштує близько 5 гривень за кг. Овочі борщового набору різко подешевшали: названа вартість Тільки морква серед усіх овочів борщового набору подорожчала більш ніж на 3%.

Однак, вартість овочів залишається не такою високою, як фруктів. Вітчизняні яблука за тиждень подорожчали в середньому до 13 грн/кг. Причиною стало те, що реалізація яблук з необладнаних сховищ вже завершилася, і практично всі обсяги продукції середньої і низької якості були розпродані. Таким чином, надалі ціна на яблука врожаю 2020 року буде тільки рости.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Серед інших продуктів харчування найбільше за рік подорожчали яйця. За десяток у українців просять до 40 гривень. Крім того, істотно подорожчали овочі, цукор і соняшникова олія.

Популярні зараз

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

Мобілізація посилилась: стали відомі зміни, що очікують на чоловіків з інвалідністю

Раніше повідомлялося, що в Україні буде дорожчати хліб. Через подорожчання електроенергії собівартість продукції збільшилася на 10-15%, через що незабаром готова продукція також підніметься в ціні.