Перші українці отримали вакцину від коронавіруса: що відомо про їх стан

Автор: Лобанова Єлизавета

Вакцинація від коронавіруса в Україні стартувала 24 лютого. За добу щеплення індійською вакциною CoviShield отримали 159 медиків у Вінницькій, Житомирській, Київській, Черкаській та Чернігівській областях, які безпосередньо борються з пандемією. Все вакциновані громадяни відчувають себе після щеплення добре.

Перші українці отримали вакцину від коронавіруса: що відомо про їх стан - today.ua

Першим в Україні щеплення отримав лікар-реаніматолог Черкаської обласної лікарні Євген Горенко. На думку медика, кожен сам повинен вирішити, чи потрібно йому вакцинуватися. Він особисто не був проти вакцинації, хоча і вибору у лікаря не залишається.

Перед щепленням медику виміряли температуру і провели інструктаж. Через 30 хвилин після введення препарату Євген Горенко розповів, що відчуває себе нормально. Перші українці отримали вакцину від коронавіруса: що відомо про їх стан

"Якщо в загальному - вакцинація є маркером цивілізованого суспільства. Потрібні патрони на фронті? Потрібна амуніція? Так же і в медицині. Краще бути попередженим, ніж потім лікувати ускладнення хвороби", - зазначив медик Черкаської лікарні.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Другою вакцинували старшу сестру реанімаційного відділення цієї ж лікарні в Харкові Нонну Хачатрян. Третім став лікар з Чернігова Ігор Кузин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Черкаська область першою отримала партію з 16 200 доз вакцини з Індії, якої вистачить на 8 100 осіб (по дві дози на кожного). За вчорашній день в області вакцинували 80 медиків. Ще 10 щеплень було зроблено лікарям у Вінницькій області, 40 - в Житомирській, 19 - у Київській і 10 - в Чернігівській. Ніяких побічних явищ після вакцинації у медиків виявлено не було. Лікарі після щеплення відчувають себе добре і продовжують далі виконувати свою роботу.

Нагадаємо, в Україну 24 лютого завезли вакцину індійського виробництва CoviShield, яка не пройшла всіх етапів клінічних випробувань і була схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Це індійський аналог англо-шведської вакцини AstraZeneca, яку схвалили в Великобританії і ЄС.