При в'їзді в Україну будуть знімати відбитки пальців обох рук

Автор: Шевченко Лилия

Кабінет міністрів України встановив нові правила оформлення віз для в'їзду в Україну і транзиту через територію держави. Всі українські візи для іноземних громадян будуть біометричними.

При в'їзді в Україну будуть знімати відбитки пальців обох рук - today.ua

В процесі оформлення української візи для громадян інших держав обов'язкової буде процедура зняття відбитків пальців обох рук. Крім того, на спеціальному обладнанні буде зроблено фото, яке разом з відбитками пальців "внесуть" в біометричну візу.

На думку членів українського Кабміну, дане нововведення допоможе поліпшити якість боротьби з підробкою документів, а також біометрична віза дасть можливість посилити контроль за міграційними потоками. Про це сказано в пояснювальній записці до даної постанови українського уряду.

Кабмін ще має підрахувати суму коштів, яка знадобиться для закупівлі спеціального фотообладнання і систем для зняття відбитків пальців. Однак в пояснювальній записці зазначено, що витрати з Держбюджету України не плануються. При в'їзді в Україну будуть знімати відбитки пальців обох рук Гроші для фіксування біометричних даних іноземців будуть взяті з раніше отриманих коштів на функціонування інформаційно-консультаційних систем консульської служби.

Популярні зараз

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Крім того, Кабмін змінив правила перетину кордону з ОРДЛО і Кримом. Українців будуть перевозити в обидві сторони безкоштовно.

Нагадаємо, раніше Туреччина несподівано оголосила про закриття кордонів для туристів з України. Що відбувається в країні, яка славиться знаменитими курортами і пам'ятками?