Прогноз погоди після Пасхи: синоптики назвали найтепліші періоди до кінця весни

Автор: Лобанова Єлизавета

Потепління в Україні почнеться вже з цих вихідних, 10-11 квітня. Незважаючи на те, що перша половина весни була холодною, в другій половині синоптики обіцяють літнє тепло і мінімум опадів. Перед Великоднем традиційно очікуються погодні перепади, але після свята погода буде радувати українців.

Прогноз погоди після Пасхи: синоптики назвали найтепліші періоди до кінця весни - today.ua

За словами синоптика Українського гідрометцентру Романа Мурмило, поточний період похолодання пов'язаний з тим, що через територію України проходить холодний повітряний фронт. З 6 квітня Україну накрив циклон, який викликав мокрий сніг і дощ по всій території країни, починаючи з західних областей.

Синоптик переконаний, що 8 квітня був останній сніговий день для жителів України. Далі опади будуть тільки у вигляді дощів, нічні заморозки також припиняться.

З 11 квітня, за прогнозом синоптика, холодний фронт покине територію країни, і йому на зміну прийде теплий фронт. Місцями очікуються сильні пориви вітру до 15 м/с. Але температура повітря вже з цих вихідних підніметься вдень до +11 ... +15 градусів, вночі очікується від 0 до +2 градусів. Потепління почнеться зі Сходу, і перейде на інші області. Прогноз погоди після Пасхи: синоптики назвали найтепліші періоди до кінця весни Погода на травневі свята і на Великдень (2 травня), трохи зіпсується, але погода буде все-одно теплішою, ніж у квітні. Опадів не очікується, але температура повітря опуститься, передають синоптики.

Популярні зараз

Пенсії у червні нарахують одразу за кілька місяців, - ПФУ

У ТЦК повідомили, за що українцям може загрожувати до 8 років ув'язнення

У Міноборони назвали топ-7 найбільш затребуваних вакансій у ЗСУ

Українські солдати збивають дрони з югославських зенітних гармат Zastava

Однак відразу після Пасхи погода порадує справжнім весняним теплом, зазначають синоптики. В цілому травень буде відносно прохолодним, у порівнянні з попередніми роками.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Тиждень після Великодня буде по-літньому теплим. Кінець травня віщує українцям теплу і сонячну погоду.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку поліпшенням погодних умов, з 10 квітня в столиці почнуть відключати опалення.