Благовіщення 2021: що можна і що заборонено робити 7 квітня всім православним

Автор: Шевченко Лилия

Один з найбільших свят в Православ'ї - Благовіщення Пресвятої Богородиці у 2021 році буде відзначатися 7 квітня. Яких традицій прийнято дотримуватися в цей день?

Благовіщення 2021: що можна і що заборонено робити 7 квітня всім православним - today.ua

Благовіщення Пресвятої Богородиці святкують рівно за 9 місяців до Великодня. Саме в цей день архангел Гавриїл приніс Діві Марії благу звістку про те, що вона стане матір'ю Спасителя всього людства.

На Благовіщення люди освячують саджанці та насіння рослин, щоб Бог дарував гарні врожаї. Під час обідньої трапези християни подають на стіл страви з риби, оскільки в цей день дозволяється послабити заборони Великого посту.

7 квітня заборонений будь-який фізичний труд, а також рукоділля. Вважається, що навіть в пеклі не мучать грішників на Благовіщення.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: роз'яснення адвоката

Благовіщення 2021: що можна і що заборонено робити 7 квітня всім православним Не можна вирушати в далеку дорогу, поїздку слід перенести на інший день. Також заборонено брати і давати гроші в борг, стригти або фарбувати волосся.

З незапам'ятних часів помічено, що на Благовіщення і на Великдень однакова погода.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Дощ на Благовіщення Пресвятої Богородиці обіцяє хороший врожай жита. Якщо дмуть холодні вітри, то літо буде холодним і сирим.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли, яка погода буде в Україні на Благовіщення. Метеорологи прогнозують різке похолодання в деяких регіонах.