Today.ua

Фіксований тариф на газ для населення запрацює з 1 квітня: чого чекати українцям

В Україні буде встановлено річний фіксований тариф на газ для побутових споживачів. Запрацює нова тарифікація відразу після того, як втратить силу постанова уряду про максимальну вартість газу в 6,99 гривень. Чого чекати українцям найближчим часом?

Джерела в Кабміні повідомляють, що з 1 квітня в Україні втратить силу постанова щодо максимальної вартості кубометра газу для населення, встановленої на рівні 6,99 грн. З цього дня почне працювати фіксована річна ціна на газ для побутових споживачів.

Постачальники блакитного палива в оселі українців отримають можливість встановлювати фіксований тариф на газ, який буде діяти цілий рік. Також продовжить діяти місячна система тарифікації, коли оператори будуть до 25 числа визначати вартість газу на наступний місяць. Споживачі зможуть в будь-який момент змінити тарифікацію з фіксованої річної на місячну і назад, щоб максимально економити. У літній період ціни на газ зазвичай знижуються, тому немає сенсу оплачувати за спожиті кубометри за фіксованим річним тарифом. Під час опалювального сезону вартість блакитного палива підвищується, сума може значно перевищувати річний тариф, тому споживачам вигідно перейти на фіксовану тарифікацію.

Нагадаємо, Нафтогаз знизив тариф на газ для виробників тепла. Як це позначиться на платіжках українців, і чи варто чекати зниження тарифів на гарячу воду і опалення в найближчому місяці?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ