Кордони ЄС надовго будуть закриті для українців через «ковідний паспорт»

Автор: Шевченко Лилия

Громадянам України не варто планувати літній відпочинок або подорож по країнах ЄС. Кордони Європи для більшості українців будуть закриті через вимоги оформити «ковідний паспорт» європейського зразка. Отримати такий сертифікат поки що майже неможливо ...

Кордони ЄС надовго будуть закриті для українців через «ковідний паспорт» - today.ua

Українські туристи, які бажають провести відпустку в країнах ЄС повинні отримати зелений сертифікат від держави, на територію якої вони направляються. Для отримання документа потрібно надати повну особисту інформацію та підтвердження вакцинації від коронавіруса. Після цього приймаюча сторона буде вирішувати, видавати цифровий сертифікат чи ні.

Однак, варто враховувати, що вакцина Covidshield (і не тільки вона) Євросоюзом не визнана, тому особи, які робили щеплення даним препаратом, не зможуть перетнути кордон ЄС.

Кордони ЄС надовго будуть закриті для українців через «ковідний паспорт» Є ще один спосіб для туристів з України потрапити на територію ЄС - це надати сертифікат («ковідний паспорт») відповідно до міжнародних стандартів. Але поки їх тільки планують розробляти, а щеплення від Ковід-19 отримали менше 1 відсотка населення.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Експерти вважають, що якщо Україна такими темпами продовжить вакцинувати населення, то на отримання колективного імунітету підуть десятиліття.

Раніше стало відомо, що заборонити в'їзд до Євросоюзу можуть не тільки туристам, а й заробітчанам з України.