Today.ua

У monobank розповіли, як оформити отримання зарплати на карту

Багато українців стикаються з проблемою відмови державних установ перераховувати заробітну плату співробітника на його карту monobank. Це питання вирішується дуже просто. Як правильно оформити отримання грошей?

Клієнти monobank нерідко отримують відмову від роботодавців перераховувати зарплату на карту даної структури. Причина тут зовсім не в порушенні постанови НБУ про скасування «зарплатного рабства», коли громадян змушували отримувати заробітну плату в певному банку. Справа в тому. Що monobank - це не банк, а лише мобільний додаток. Створено його на базі Універсал-Банку.

На сторінці monobank в Фейсбук один з клієнтів поцікавився, як він може оформити отримання зарплати на карту monobank, якщо він працює в державній установі і казначейство відмовляється перераховувати зарплату на mono. Установа посилається на «Перелік уповноважених банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ». Звичайно ж, monobank в даному списку немає.

Відповідь від monobank полягала в тому, що клієнтам необхідно шукати в переліку фінансових структур Універсал-Банк. Також потрібно направити заяву в бухгалтерію держустанови на отримання зарплати на певну банківську карту.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні активізувалися злочинці, які крадуть гроші з карток довірливих громадян. Так, шахрай під виглядом працівника monobank виманив у клієнтки майже 100 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ